Fotó: Fidesz
Hirdetés

Álhír terjesztése miatt tett feljelentést Láng Zsolt polgármester a II. Kerületi Rendőrkapitányságon, miután ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon  félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról.

Az önkormányzat nevével visszaélő, a városrész több pontján a postaládákba bedobott ismeretlen szórólap azt állítja, hogy szeptember közepén ki lehet tenni a lomokat. Ezzel szemben az önkormányzat éppen a múlt héten tájékoztatta arról a lakosságot, hogy az Fkf Zrt.-vel egyeztetve, a lomtalanítás időpontja idén decemberre csúszik a fővárosi útfelújítások miatt.

Az őszi hónapokban ugyanis kerületszerte nagy volumenű útépítési munkálatok folynak, a közterületek csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart okozna, balesetveszélyes helyzeteket teremtene.

A polgármester elítéli, hogy bárki káoszt okozzon a kerületben. Felelős közéleti szereplő nem lehet partner a lakosság megtévesztésében, vészhelyzetek teremtésében, ezért a II. Kerületi Önkormányzat felszólítja a városrészben jelöltet állító pártokat és szervezeteket, hogy határolódjanak el az álhír terjesztőitől, és tegyenek meg mindent a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében.

Az önkormányzat idén is kiemelt feladatának tekinti, hogy a lomtalanítás a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az itt élők számára. Minden esztendőben a városrendészet teljes állománya segíti 24 órás közterületi jelenléttel az FKF munkáját a lomok kihelyezésének időszakától azok maradéktalan elszállításáig.