Fotó: Demokrata/T. Szántó György
A Pesti úti idősek otthona 2020. április 13-án.
Hirdetés

Az Origo emlékeztet: hétfőn az Országgyűlésben is téma volt a Pesti úti helyzet. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára bírálta Karácsony Gergelyt, aki szerinte 

Facebook-politizálást folytat és látványosan menekül az érdemi cselekvés és a felelősség elől.

Fenntartóként lenne dolga, erősebb védelmet kellene biztosítania az idősotthonoknak, amelyeket a főpolgármester nem készített fel a járványra – idézi az Origo Dömötör Csabát, aki arról is beszélt, hogy akkor lehet újraindítani a budapesti életet, ha csökken az idősotthoni halálesetek száma.

Közben a Ripost újabb elképesztő történetről ír a Pesti úti idősek otthona kapcsán. Egy 73 évesen elhunyt férfi özvegye arról beszélt a bulvárlapnak, hogy szerinte az ellátatlanság vezetett férje halálához, és azt állította, már a járvány előtt is elképesztő állapotok voltak az otthonban.

Korábban írtuk

A nő azt mondta: amíg tehette, otthon ápolta gerincbeteg férjét. Azért döntött a család az idősotthon mellett, hogy folyamatos orvosi ellenőrzést és felügyeletet, gondos ápolást kapjon, ő ugyanis már nem bírta emelni.

„Amikor kiderült, hogy rühes lett, majd elájultam! Naponta mentem kezelni a sebeket, pelenkáztam, etettem. Ha később tudtam menni, akkor se csinálta meg senki és nem is segítettek” – idézi a Ripost az özvegyet, aki elmondta, már azon gondolkodtak, hogy elhozzák a Pesti útról a férfit, amikor látogatási tilalom lépett életbe.

„Amikor ezt meghallottam, tudtam, hogy ez a férjem halálát jelenti, mert se etetni, se pelenkázni nem fogja senki az otthonban” – mondta a Ripostnak az özvegy.

A teljes cikk itt olvasható.