Fotó: MTI/Vatikáni Média
Hirdetés

Bár a program még nem végleges, úgy tudják, Ferenc pápa szentmisét mutat be a Szent István-bazilikában, felkeres egy Mária-kegyhelyet, illetve ellátogat Szegedre is. A pápalátogatás témája feltehetőleg az ifjúság lesz.

Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én lépett jött Magyarországra, akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, az úgynevezett statio orbis misét celebrálta a Hősök terén, ám akkor csupán néhány órát töltött Budapesten, hiszen tovább folytatta útját Pozsonyba.

A katolikus.ma azt írja: Ferenc pápa 2022. április 21-én fogadta magánkihallgatáson Orbán Viktor miniszterelnököt, akinek az országgyűlési választást követően a vatikáni látogatás volt az első hivatalos útja. A miniszterelnök a találkozón hivatalosan is meghívta Ferenc pápát egy jövő évi magyarországi látogatásra. Ezt követően Novák Katalin köztársasági elnök 2022 augusztusában járt magánaudiencián a pápánál, ahol a hivatalos meghívólevél átadására is sor került. Ferenc pápa a köztársasági elnök tájékoztatása szerint megerősítette látogatási szándékát, így elkezdődött a pápalátogatás előkészítése. A pápalátogatásért állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felel.

Korábban írtuk