Mire költik az uniós pénzt a lakóépületek felújítása helyett?

A panelprogram nem csak rezsicsökkentés, hanem környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos, de valójában a kormány nem tesz semmit a lakóépületek felújítása érdekében.Arató Gergely kérdése: mi fontosabb a kormánynak a lakóház felújításnál? Milyen érdekek írják felül a panel és társasházakban élők érdekeit, a bolygó, gyermekeink unokáink jövőjét?Kövesd élőben, és oszd meg parlamenti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, May 17, 2021
Hirdetés

Arató Gergely (DK) úgy fogalmazott: a kormány „gyűlöli” a panellakásban élőket és azokat az embereket is, akik más házgyári technológiájú vagy régi társasházban élnek. A legjobb megoldás ezeknek a házaknak a felújítása lenne, amely csökkentené a költségeket, az elszegényedés kockázatát, emellett környezetvédelmi célokat is szolgálna. Erre az uniós felújítási alapból is lenne pénz – tette hozzá.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában emlékeztetett: a panellakások felújításának támogatását 2001-ben az első Orbán-kormány indította el. Jelenleg is 68 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre panelépületek korszerűsítésére. Emellett távfűtésessel ellátott és lakásszövetkezeti épületek fűtési rendszerének korszerűsítésére 2019-ben és 2020-ban is több pályázat indult, a kormány ötmilliárd forinttal több mint 50 ezer távfűtött lakás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá – mondta.

Korábban írtuk