Arató Gergely (DK) azzal vádolta a kormányt, hogy nem ad gyors segítséget a vállalkozásoknak, a munkavállalóknak, az átlagos családoknak és a nyugdíjasoknak. Hozzátette: a miniszter állításával szemben megszorítások igenis vannak, hiszen a kormány „kiéhezteti” az önkormányzatokat, ezzel pedig veszélybe sodorja a helyi közszolgáltatásokat.

Hirdetés

Szerinte a kormány másik „csodafegyvere” a devizahitel, ami miatt az államadósság újra 73 százalék felett van, miközben kígyót-békát kiabálnak a korábbi kormányokra, amiért hitelt vettek fel.

Azt firtatta: miért nem segít a kormány a munkanélkülieknek, miért nem emeli a családi pótlékot, miért nem ad a nyugdíjasoknak többlettámogatást, a munkavállóknak közvetlen bérpótlást, a kis- és közepes vállalkozóknak pedig támogatást. Szerinte azért, mert nem a válság lényegévek foglalkoznak, hanem ellenséget akarnak találni és háborúzni akarnak.

Az uniós vitákra utalva feltette a kérdést: ha Magyarországon tökéletes működik a jogállam, akkor a kormány miért retteg attól, hogy az EU a „körmére néz”.

Korábban írtuk

A DK politikusa arra is a kitért: Dermeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját le kellene váltania kormánynak, mert ha nem teszi, akkor közösséget vállal „egy antiszemitával, egy nyílt nácival”.

Arató Gergely élőben reagál a kormány napirend előtti felszólalására!

Nincs gyors segítség a családoknak és vállalkozásoknak, de megszorítások azok vannak! – így reagált Arató Gergely a kormány napirend előtti felszólalására! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, November 30, 2020