Az állam szívesen támogatja a családokat, mert ebben látja a nemzet jövőjét. Különösen így van ez háborús időkben – tette hozzá.

Hirdetés

Az állam nem megváltoztatni, hanem támogatni akarja a családokat, ezért olyan támogatási rendszert alakított ki, amely minden élethelyzetben segít, például a gyeddel, a nők 40-nel, a bölcsődei hálózat fejlesztésével, az ingyenes tankönyvekkel, a 25 év alatti fiatalok, a 30 év alatti, illetve a négygyermekes anyák szja-menetességével, vagy a családi adókedvezménnyel – emlékeztetett Rétvári Bence.

A családtámogatások rendszere az elmúlt években összesen mintegy 4000 milliárd forintnyi adó- és járulékkedvezményt hagyott a családoknál. Ennek a kormánynak a család fontosabb, mint az állami adóztatás – fűzte hozzá.

Ahány család, annyi élethelyzet és a kormány arra törekszik, hogy mindegyikben tudjon segíteni. Így többek között, hogy minél előbb megszülessen az első gyermek, ugyanis a felmérések szerint a fiatalok eggyel több gyermeket terveznek, mint ahányat felnőtt korban ténylegesen vállalnak – jegyezte meg Rétvári Bence.

Az állami támogatás mellett nagyon fontosak azok a fiatalok, akik az akadályokat leküzdve családot alapítanak, és azok az emberek, akik annak szentelik életüket, hogy támogassák a családokat, értük gyakorolják odaadóan hivatásukat. A Családháló Alapítvány elismeri azokat, akik nagyon sokat tettek a családokért, a családalapítástól a felnőtté válásig támogatják a családban élőket – mondta az államtitkár.

A díjátadón számos intézmény és szakember családbarát erőfeszítéseit ismerték el.

Korábban írtuk