Hirdetés

Földesi Gyula (Fidesz) megdöbbentőnek nevezte a fővárosban februárban zajlott támadássorozatot, amelynek során külföldi aktivistákból álló csoport békés járókelőkre támadt brutális kegyetlenséggel. Minden esetben többszörös túlerővel, alattomos módon támadtak áldozataikra – idézte fel. Megjegyezte: az áldozatokat minden esetben kizárólag a kinézetük alapján választották ki, a megvert emberek semmilyen okot nem szolgáltattak a támadásra, még szóváltásra sem került sor. Az esetek után hamarosan világossá vált, erőszakimportról van szó, az elkövetők egy nemzetközi szélsőbalodali szervezet, az antifa tagjai és támogatói voltak. Folyik-e még nyomozás, vizsgálat az ügyben? – firtatta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint elfogadhatatlan minden erőszak, de különösen, ha valaki ilyen gyáva módon, hátulról támad. Lehet, hogy ilyen előfordul Németországban, Olaszországban, de Magyarországon nem fordult még elő és nem is fog a jövőben többet előfordulni – mondta.

Hozzátette: a legfelháborítóbb, hogy a Szikra Mozgalom képviselői, és Jámbor András (Párbeszéd) országgyűlési képviselő a hatóságokat szólították fel bocsánatkérésre és követeltek elégtételt.

Korábban írtuk