Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytatA Demokratikus Koalíció és a főpolgármester…

Posted by Gulyás Gergely on Sunday, February 28, 2021
Hirdetés

Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer többe mint hazánk teljes lakossága – közölte írásában a miniszter.

A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amit a gyártók idén októberig vállaltak kiszállítani. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek.

Felidézte Karácsony Gergely nyilatkozatát, amely szerint “Ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. Adják ide ezt a másfél millió vakcinát és mi beoltjuk Budapestet.”

A Gyurcsány-párt a témában a következőt közölte szintén vasárnap: “A kormány tudatosan nem rendelt elegendő az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt.”

Az említett másfél millió Moderna vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel. Az oltásellenes baloldal főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés. Ha az övék lenne most 700 ezerrel, májusig 7 millióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére

– emelte ki Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy „ha a baloldal lenne kormányon kevesebben lennének védettek és többen halnának meg”.

Korábban írtuk


Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben.

A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről.

Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen – zárul az írás, amelyet teljes terjedelmében a miniszter Facebook-oldalán olvashatnak el.