A Liberálisok neheztelnek az érdektelenséget mutató többi ellenzéki pártra. 

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

A Liberálisok benyújtották, a Fidesz lesöpörte az asztalról a Sargentini-jelentést az Országgyűlésben – panaszkodnak a Liberálisok.  

Az Európai Ügyek bizottsága fideszes többséggel leszavazta Bősz Anett indítványát, aki politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatként nyújtotta be a Sargentini-jelentés szövegét az Országgyűlésnek. A Liberálisok parlamenti képviselője szerette volna, hogy név szerint szavazzanak a képviselők a Sargentini-jelentésről. Szerette volna kideríteni, hogy közülük ki áll Európa pártján, ki áll az európai értékek, a demokrácia, a szabadság és a jogállam pártján – áll a közleményben.

Bősz Anett javaslatát egyedül a jobbikos Bana Tibor fogadta el, így a Fidesz lesöpörte a nyilatkozatot az asztalról – panaszolják.

Az elvben európai értékekért harcoló ellenzék ellenben arra sem vette a fáradságot, hogy részt vegyen az ülésen, amelyen a jelentésről kellett volna dönteni. Az EP-választás előtt intő jel, hogy a magyar ellenzék számára ennyire érdektelen Magyarország jövője, hazánk uniós tagsága

– dohognak a Liberálisok.