Hazai Iván András lemondása miatt az ősz elején időközi választásokat tartanak a III. kerület 2. számú egyéni választókerületében, ahol a Fidesz–KDNP színeiben Csikósné Mányi Júlia, az Összefogás Óbudáért Egyesület elnöke indul, a riválisa pedig a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által támogatott Kappeller Zsuzsanna a helyi elnökség tagja lesz.

Hirdetés

Óbuda-Békásmegyer egykori alpolgármestere egyébként azért lépett ki a III. kerületi önkormányzat testületéből, mert úgy érzete, a Gyurcsány-párttal való szakítását követően gyakorlatilag ellenséggé vált a hivatalban, és a választókörzetének igényelt támogatásokat sem kapta meg. 

Hazai Iván András akkor kijelentette: nem kíván nyomógomb lenni Kiss László polgármester testületében, kilép az önkormányzatból, a továbbiakban pedig Rózsa László Péter önkormányzati képviselő munkáját fogja segíteni.

A volt képviselő egyébként jelenleg Rózsáné Gulyás Dóra mellett kampányol, aki szintén megméreti magát szeptember 4-én. Meglátásaikat és céljaikat tekintve egyébként a független képviselőjelöltként induló Rózsáné Gulyás Dóra és Csikósné Mányi Júlia is úgy véli: az óbudaiak csalódtak a jelenlegi vezetésben, akik nem hajlandók foglalkozni a mindennapi problémákkal. A kormánypártok jelöltje továbbá hangsúlyozta: az önkormányzat ahelyett, hogy a kormányzattal veszekszik, a lakóközösségeket segíthetné abban, hogy el tudják végezni a szükséges szigetelési munkálatokat és a nyílászárócseréket, amellyel jelentősen vissza lehetne fogni az energiafelhasználást és a rezsiköltségeket. Véleménye szerint a fővárosi önkormányzattal is több párbeszédre lenne szükség olyan égető ügyekben, mint a K-híd és a Gázgyári lakótelep felújítása, ahol a több mint harminc üresen álló lakást is a családok rendelkezésére kellene bocsátani.

Korábban írtuk


Újbudán ugyanakkor teljesen más a helyzet. A baloldal III. kerületi jelöltjével ellentétben – aki egyértelműen a baloldali összefogás támogatását élvezi – a XI. kerületben a Momentum és a Demokratikus Koalíció Orosz Anna és Bedő Dávid utódaink kiválasztása miatt is egymásnak esett, a kialakult vita miatt pedig május 25-én a Fővárosi Közgyűlést is el kellett napolni. Mint ismert, miután az áprilisi országgyűlési választásokon a két újbudai momentumos képviselő parlamenti mandátumot szerzett, Újbudán a lágymányosi és a gazdagréti-sasadi egyéni választókörzet is megüresedett. Mivel azonban a parlamentbe kerülő Orosz és Bedő is a Momentum színeiben politizál, így őket illette a jelöltállítás joga.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.