Hirdetés

Bakos Bernadett (LMP) arról beszélt, hogy szükség van a dugódíj bevezetésére, de a kormány mereven elzárkózik ettől, pedig a 21. század kihívásaira nem reagálhatunk hatékonyan, ha nem változatunk az életmódunkon. Budapesten az autók miatt nem lehet haladni, ezért teljes, átfogó, az egész városra vonatkozó forgalomcsillapítási tervre van szükség – jelentette ki.

Közölte: a dugódíj hatékony eszköz a forgalomcsillapításra, ezt más városok példái is bizonyítják. A kormány azonban nem keresi a jó megoldásokat, hanem csak súlyosbítja a helyzetet, például a klímabérletről szóló döntést is halogatja – vélekedett. Hozzátette: mindeközben csak nő a város, de nem épül ki szükséges infrastruktúra.

Hangsúlyozta: a város nem az autóké, hanem az embereké.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy válaszolt, hogy az ellenzék egymás ellen hangolja az autósokat és azokat, akik más módon közlekednek, de nem attól lesz élhető a város, ha ilyen konfliktusokat generálnak, hanem ha mindenki talál számára megfelelő közlekedési módot. Nem az a jó irány, ha újabb terheket raknak az emberek vállára, ráadásul erről a javaslatról nem kérték ki az érintettek véleményét – fogalmazott.

Korábban írtuk

Azt kérte a képviselőtől, hogy ha valóban tenni akar Budapest élhetőségéért, győzze meg a főpolgármestert, hogy számolja fel a közlekedési káoszt, amely a fővárosi közlekedésben kialakult, és amely Karácsony Gergely főpolgármester cselekvőképtelenségének következménye. A főváros mutatja, hogy a baloldal milyen teljesítményre képes: Budapestet tehetetlenség és káosz jellemzi – mondta. Hozzáfűzte: az elmúlt három évben, ha a Városházán múlt volna, egy tapodtat sem ment volna előre a főváros.