Molnár Gyula párhuzamot vont 1956 és a jelen között: szerinte, ahogy akkor, ma is elnyomásban élünk.

Az Október 23-án kezdődik minden címmel megjelent közleményben Molnár Gyula 1956 tanulságairól elmélkedik:

61 éve, október 23-án a magyar nép nemet mondott egy elnyomó, keleti diktatúrákat kiszolgáló hatalom zsarnokoskodására. Október 23-a olyan nemzeti emléknap, amelyre joggal lehet minden magyar büszke: megmutattuk, hogy összetartással néhány nap alatt eltakarítható minden hatalom, amelyről bárki azt hihette, hogy évtizedei vannak hátra.

Amikor az MSZMP utódpártjának vezére kioktatásba kezd 1956 üzenetéről, tanulságairól, az már eleve gyomorforgató, de a szocialista pártelnök nem elégedett meg ennyivel, megpróbált párhuzamot állítani 1956 és a jelen között:

Ma, 2017-ben újra olyan emberek kormányozzák Magyarországot, akik a nemzet érdekeinek szolgálata helyett kizárólag saját személyes érdekeiket követik, átgázolva mindenkin, aki nem ért egyet velük. Az elnyomás eszközei finomodtak, de a lényeg és a módszer is ugyanaz: az ellenfelek megfélemlítése és zaklatása, félelemkeltés és bűnbakképzés a hét minden napján, hetedik éve.

– értekezik szabadon, nagy nyilvánosság előtt az elnyomatás, megfélemlítés kínjairól a szocialista vezér.  Az MSZP elnöke szerint az igazságtalanságra együttműködés a gyógyír, ami elé boldogan áll az MSZP.

Október 22-én, Kaposváron Nagy Imre szülőházánál emlékezünk, és ahogy készen állunk az együttműködésre a demokratikus ellenzék bármely pártjával, ugyanúgy nyitottak vagyunk a közös október 23-ára is.

Molnár Gyula magvas gondolatait a párt Facebook-oldalán is közzétették:  

Tarts velünk, és oszd meg 1956 tanulságát!

–  szólítanak fel az 1956 iránt lelkessé vált szocialisták.

Molnár Gyula: A Magyar Szocialista Párt szerint ahhoz, hogy az igazságtalansággal leszámoljunk, ismét együttműködésre…

Gepostet von MSZP am Samstag, 21. Oktober 2017

demokrata.hu