Hétfőn indult el egy rejtélyes Facebook-oldal Budapesti Prókátor néven, amelyen egy állítása szerint erzsébetvárosi ügyvéd hívta fel a figyelmet a korrupciógyanús összefonódásra.

Hirdetés

„Szerintetek rendben van az, hogy a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz ezer szállal kötődő Weber und Mill Kft. több mint negyvenmillió forint értékben kapott megbízásokat a Niedermüller Péter vezetése alatt az Erzsébetvárosi Önkormányzattól?„

– tette fel a kérdést az állítólagos ügyvéd.

A bejegyzés nyomán a Magyar Nemzet kérdésekkel fordult Erzsébetváros DK-s polgármesteréhez, Niedermüller Péterhez, hogy megtudják: miért vannak hiányosan feltöltve a kerület honlapjára a vejéhez kapcsolódó vállalkozással kötött önkormányzati szerződések. Arra is kíváncsiak voltak: a kerületvezető nem tartja-e problémásnak, hogy közvetlenül a vejének, Horn Gábornak a cégével, a Republikon Intézettel kötött szerződést az általa vezetett kerület. Válaszokat azonban nem kaptak.

A lap viszont közben kiderítette: az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjára nincs feltöltve az összes, az önkormányzat és a Weber und Mill között köttetett szerződés, ugyanis egy neve elhallgatását kérő forrás átküldte lapunknak az összes ilyen dokumentumot. Az iratokból kiderült: a Niedermüller vezette önkormányzat több mint 41 millió forint értékben kérte a társaság szolgáltatásait.

Korábban írtuk

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.