Nehéz megállapítani, hogy jogilag mi az OLAF legnagyobb kifogása az Elios beruházásaival kapcsolatban, mert az OLAF-jelentés sajtóhírekre támaszkodik – jelentette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Képernyőfotó: echotv.hu


Képernyőfotó: echotv.hu

Az államtitkár beszélt arról, hogy az OLAF-jelentés azután készült, hogy az LMP feljelentette Magyarországot, majd az OLAF nyomozott és – nem véletlenül – a választások előtt nyilvánosságra hoznak egy olyan jelentést, amelyekről ők maguk ismerik fel, hogy a tényszerűsége megkérdőjelezhető. 

Csepreghy Nándor szerint a jelentésben az a tényszerű, hogy megvalósult számtalan közvilágítási beruházás, ami számtalan önkormányzatnak olcsóbbá tette a közvilágítását. A baloldali sajtó a beruházás köré egy lejárató hadjáratot indított a cég tulajdonosai miatt, a feltételezéseiket pedig bűnügyi anyagként jelentették meg. Az OLAF-jelentést három magyar származású brüsszeli munkatárs készítette, akik gyakorlatilag „elkészítették a vádiratot”. Az OLAF által vizsgált időszak alatt az Elios tulajdonosa a Közgép volt, aminek Simicska Lajos volt a tulajdonosa, a miniszterelnök veje pedig az igazgatóságnak volt a tagja, de sem döntési kompetenciája, sem aláírási joga nem volt – tette hozzá a Miniszterelnökség államtitkára.

(echotv.hu)