Bedő Dávid (Momentum) azt mondta, a kormány azt hirdeti, hogy ez egy családbarát ország, és mindent megtesz a magyar gyermekek védelmében, a valóság azonban más, ugyanis a kormányt nem érdekli a magyar gyermekek jövője, semmit nem tesz azért, hogy a gyermekek szeretetben és jólétben nőjenek fel.

Hirdetés

Közölte: ha a kormánynak valóban fontos lenne a gyermekvédelem, érdemben tenne azért, hogy a magyar gyermekek minőségi oktatában részesüljenek, megbecsülné a tanárokat, minél vonzóbbá tenné a tanári pályát. Az oktatás a kulcsa a sikeres nemzetnek, többet kellene az oktatásra fordítani – hangsúlyozta.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minmisztérium államtitkára úgy válaszolt, ha az ellenzéki oldalon valóban annyira aggódnának a gyermekekért, nem tolnák őket előre a tüntetéseken. A kormány számára a családpolitika elsőbbsége megkérdőjelezhetetlen, nem elvesz a családoktól a nehéz helyzetben, hanem minden eddiginél több támogatást nyújt nekik – emelte ki.

Azt mondta: szinte sehol a világon nincs olyan széleskörű családtámogatási rendszer, mint Magyarországon, a kormány mindent megtesz azért, hogy segítsen a családoknak.

Korábban írtuk