Az országos rendőrfőkapitány a roma vezetőkkel folytatott egyeztetése után jelentette be, hogy a szabolcsi községben ugyanazt a fegyvert használták, mint két korábbi esetben. Bencze József – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem árulta el, hogy melyik két helyszínről van szó. Azt sem mondta meg, hogy a szakértői vizsgálat igazolta-e azt a gyanút, hogy Kislétán két fegyvert használtak. Az altábornagy úgy fogalmazott: nincs oka feltételezni, hogy a sorozatnak vége szakadt.

Előzőleg a miniszterelnök és a rendészeti miniszter jóváhagyta a cigányok elleni támadássorozat elkövetőinek elfogására és az esetleges újabb bűncselekmény megelőzésére kidolgozott rendőrségi javaslatcsomagot. A részletek nem nyilvánosak, annyi tudható csak, hogy a javaslatcsomag több intézkedési tervből áll.

A kormányfővel folytatott megbeszélés után a főkapitány úgy pontosította korábbi kijelentését, hogy nem kizárólag olyan erőszakos bűncselekmények aktáit vették elő, amelyeket cigányok követtek el, hanem olyan ügyeket poroltak le, amelyek bosszút válthatnak ki a sértettekből vagy családtagjaikból. Bencze Józsefhez hasonlóan a rendészeti miniszter is igyekezett hangsúlyozni, hogy a rendőrség nem vezet nyilvántartást a bűncselekmények elkövetőinek származásáról.

(hírTV)