Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Rétvári Bence (KDNP) kijelentette: Brüsszelben időről időre olyan javaslatok készülnek, amelyek az apa és anya szavakat cserélnék le, Magyarországon ezzel szemben katolikus, ortodox, protestáns és zsidó egyházak képviselői közösen tettek hitet a család és a házasság mellett.

Azt mondta: az EU-ban, miközben az egész világ a koronavírus ellen védekezett, arról hoztak határozatot, hogy a férfiak is szülhetnek, és sok helyen szívesebben lengetik a szivárványos zászlót, mint a nemzeti lobogót. Ezek a gondolatok nem új keletűek, 150 évvel ezelőtt is olvashattunk hasonló mondatokat – fogalmazott az LMBTQ-ideológiát „cukormentes kommunizmusnak” nevezve.

Hangsúlyozta: a KDNP úgy gondolja, hogy a szülők joga a gyermekek neveléséről dönteni, és Európában először a magyar szülőknek lesz lehetősége erről népszavazáson is.

Soltész Miklós: Brüsszelben kigúnyolják a keresztényeket

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára válaszában többek közt arról beszélt: Brüsszelben kigúnyolják a keresztényeket, be akarják tiltani a karácsonyt, Angliában kisfiúknak kisfiúnak, kislányoknak kislánynak kell szerelmeslevelet írni.

Korábban írtuk

A kormány népszavazási kezdeményezését a legdemokratikusabb módszernek nevezte arra, hogy a magyarok elmondhassák véleményüket a témában.