A BKV Zrt. cáfolja, hogy a 3-as metró alagútja életveszélyes lenne; a közlekedési társaság kedden az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a sajtóinformációkkal szemben nem süllyed a metró alagútja.

A társaság azt közölte, a 3-as metró tekintetében statikai problémák nem merültek fel, az alagút nem süllyed. A Főmterv által átadott engedélyezési tervekben födémmegerősítés nem szerepel, a tervezői vizsgálatok alapján a műszaki állapot ezt nem indokolja – tette hozzá a BKV.

A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy forrásai szerint a 3-as metrón az alagutak jelentős kockázatot hordoznak, a Kálvin tér és a Határ út között súlyos statikai problémák merültek fel, helyenként süllyed az alagút. A lap azt írta, az sem elképzelhetetlen, hogy az Üllői út alatt futó kritikus szakaszokon felülről meg kell nyitni az alagutat, hogy megerősíthessék a födémet.

Az üggyel kapcsolatban Gy. Németh Erzsébet (Demokratikus Koalíció), a Fővárosi Közgyűlés tagja hétfőn közleményt adott ki, ebben azt írta, Tarlós István főpolgármester „felelőtlen, ha a metrófelújítás levezénylése helyett inkább hagyja életveszélyben utazni a budapestieket”. A DK szerint Tarlós Istvánnak „mindent meg kellene tennie azért, hogy a 3-as metró alagútjainak és sínpályáinak a felújítása is megoldódjon, hiszen egy felújított metrószerelvény is életveszélyes, ha egy omladozó alagútban kell közlekednie”.

MTI