Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

„2019. március 15-én megtartott utolsó közgyűlésén a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) tagjai megszavazták, hogy a párt fejezze be működését” – írják a párt Facebook-oldalán.

Az okokat hosszasan sorolják, tehet erről kormány és az ellenzék is. „Többé nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az »éhezők viadalává« silányult” – panaszolják. Bokrosék szerint „az ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál a szabadságot és emberi méltóságot eltipró önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója.”

Tehát alapvetően mindenki hibás, csak ők nem, de azért végül csak kibújuk a szög a zsákból:


„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelmei (…) nem vezettek sikerre. A mai magyarországi politikai térben ezeknek az értékeknek és törekvéseknek az együttesére, amit a MOMA képviselt, kevés igény mutatkozik.”

Bokrosék ezután baráti körként folytatják tovább – zárul a május 1-i dátummal keltezett közlemény.

BÚCSÚKÖZLEMÉNY 2019. március 15-én megtartott utolsó közgyűlésén a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) tagjai…

Gepostet von Modern Magyarország Mozgalom am Montag, 22. April 2019

Bokrosék számos feledhetetlen pillanattal ajándékozták meg a közéletet, emlékezetes volt látványos, modern kampányfilmjük például, de ilyen volt Bokros Lajos fájdalmas vallomása is, amelyben elpanaszolta, hogy Gyurcsány Ferenc átverte őt.