Új épületszárny építésével a jelenlegi kétszeresére növelik a Péccsel délnyugatról határos Pellérd község bölcsődéjének befogadóképességét egy 266 millió forintos fejlesztés eredményeként – tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Hirdetés

A helyhatóság közleménye szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából a meglévő intézményhez további csoportszobák létrehozása céljából új épületszárnyat építenek, ennek köszönhetően pedig a meglévő 24 bölcsődei férőhely a duplájára nő.

A már zajló és 2022 őszén záruló fejlesztés részeként egy játszóudvart is kialakítanak, továbbá egy a gyerekek szállítására alkalmas kisbuszt és az alapellátáshoz szükséges új eszközöket vásárolnak.

A közleményben Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökét idézve azt írták, hogy a beruházással a Pellérden és annak környékén élő fiatal, gyermeket vállaló családokat kívánják támogatni.

Korábban írtuk

Ötcsoportos bölcsődét alakítanak ki az Almádi Magocska Óvoda és Bölcsőde bővítésével. A beruházás várhatóan jövő tavaszra készül el – tájékoztatta az MTI-t Balatonalmádi független polgármestere.

Kepli Lajos elmondta, hogy 66 bölcsődés gyerek kap majd helyet az óvodások mellett az intézmény bővítésével.

Az átalakítás során az ingatlan egy épületrésszel bővül, amely öt bölcsődés gyerekcsoportot fogad majd be. Két tizenkét férőhelyes és három tizennégy férőhelyes csoportszobát alakítanak ki.

Mint mondta, a kormány és az Európai Unió 550 millió forintos támogatásával megvalósuló beruházás a tervek szerint jövő tavasz elejére készül el.

Az intézményt akadálymentesítik és napelemes rendszert alakítanak ki.

A gyerekek a tervek szerint a jövő év második negyedévében vehetik birtokba a bölcsődét, az óvodai férőhelyek száma nem változik, továbbra is közel kétszáz gyereket látnak el.