Fotó: MTI/Mészáros János
Hubai Imre (Fidesz-KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Herczeg Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Szöllősi József (független) polgármester (b-j) a szajoli huszonnyolc férőhelyes, kétcsoportos bölcsőde avatásán 2023. június 23-án

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 356 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás kapcsán Dukai Miklós hangsúlyozta: míg 2010-ben mintegy 32 ezer bölcsődei férőhely volt Magyarországon, most több mint 65 ezer. Akkor 400 alatt volt azon települések száma, ahol bölcsőde működött, ma több mint 1030 településen van bölcsődei férőhely Magyarországon – fűzte hozzá.

Hirdetés

Herczeg Zsolt, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a település első bölcsődéjének megépítését üdvözölve kiemelte: a régió folyamatosan fejlődik 2010 óta, az adósságkonszolidáció után az önkormányzatok a fejlődés útjára léptek, erősödött a gazdaság is. Szajol 1,6 milliárd forint fejlesztési forrást kapott 2010 óta – közölte.

Hubai Imre (Fidesz-KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a beruházásnak köszönhetően tovább csökkenhet a községből való elvándorlás. Az intézmény kialakítása lehetővé teszi, hogy az anyák visszatérjenek a munkaerőpiacra, erről a szülők szabadon dönthetnek – mondta.

Reményét fejezte ki, hogy a településen működő óvoda és a bölcsőde is befogadja a hitoktatást, hiszen „keresztény országban élhetünk, ahol nem kell félni felvállalni a kereszténységünket, a keresztény alapértékeinket”.

Szólt arról is, hogy a vármegyében rendkívüli hatékonysággal használták fel a TOP forrásait, és a TOP Plusz program forrásait is már több mint 80 százalékban lekötötték. Szöllősi József (független) polgármester elmondta: a bölcsődét már márciusban birtokba vehették a gyerekek. A beruházással öt új álláshely létesült – tette hozzá.

Korábban írtuk