Hirdetés
Orbán Viktor: a politikai viták helyett összefogásra van szükség (videóval)
Orbán Viktor: a politikai viták helyett összefogásra van szükség (videóval)
A koronavírus elleni kollektív védekezés megszervezése, a fertőzés ütemének lassítása, veszélyeztetett honfitársaink megvédése, a megfelelő ellátás biztosítása, a gazdasági következmények enyhítése és a lebénuló gazdaság újraindítása nem lett volna lehetséges a békeidőben érvényes szabályok mellett – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben.

Számon kérte a kormányon az egészségügyi dolgozók védőfelszereléseinek hiányát, és kevésnek nevezte a járulék- és adóelengedés mértékét is, az alapjövedelem bevezetése mellett érvelve. Azt is javasolta, hogy végezzenek sokkal több szűrést a vírus elleni védekezés részeként.

A politikus lex Covidnak nevezte a koronavírus elleni védekezésről szóló, a kormány által benyújtott törvényjavaslatot, és úgy vélte: ebben Orbán Viktor olyan időkorlát nélküli felhatalmazást kér, amelyre egész Európában nincsen példa.

„Ön, miniszterelnök úr, nem a vírust akarja egyedül legyőzni, hanem minket is” – fogalmazott Szabó Tímea, aki szerint a javaslat arra is felhatalmazást ad a kormánynak, hogy felszámolja „a szabad sajtó maradékát is”, és akár orvosokat, sajtómunkásokat és ellenzéki képviselőket is börtönbe zárjon, ha a kormánynak nem tetsző dolgokat mondanak. Ezt diktatúrának hívják – jelentette ki, hozzátéve, hogy a Párbeszéd nem fog időkorlát nélküli felhatalmazást adni a rendeleti kormányzásra.

Úgy vélte: online szavazást is be lehetne vezetni az Országgyűlésben, ez csak akarat kérdése.

Orbán Viktor parlamenti felszólalására reagálok. #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 23. März 2020