Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Tûzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban.
Hirdetés

Azt írták: a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon.

A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt – írták.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok. Vigyázzunk egymásra az utakon.

Posted by Orbán Viktor on Sunday, August 15, 2021

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az M7-es autópályán vasárnap történt baleset áldozatai családjainak.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán azt írta: „Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok”.

„Vigyázzunk egymásra az utakon” – tette hozzá.

Korábban írtuk

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát.

A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

Tömeges buszbaleset történt ma hajnalban az M7-esenA balesethez az Országos Mentőszolgálat mentésirányítói 17…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Sunday, August 15, 2021