Pécs Fidesz-KDNP-s polgármestere szerint Berkecz Balázs, a júniusban megszűnt Együtt volt alelnöke kicsinyes politikai bosszúhadjáratot indított Pécs ellen. Páva Zsolt így reagált pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében a visszavonult ellenzéki politikus bejelentésére, miszerint nyomozás indult a baranyai megyeszékhely önkormányzatának gazdálkodása miatt.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Berkecz Balázs áprilisban tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen költségvetési csalás, hűtlen kezelés, valamint hanyag kezelés gyanúja miatt.     

„Végül csak most, augusztusban indult el a büntetőeljárás hűtlen kezelés gyanúja miatt” – írta szerdán Berkecz Balázs.

Páva Zsolt pénteken közölte: a pécsi önkormányzatot egy nyomozóhatóság sem értesítette arról, hogy bármilyen eljárás, vagy nyomozás folyamatban lenne gazdálkodását érintően.     

Egyúttal „jogi nonszensznek” nevezte, hogy egy önkormányzat esetleges pénzügyi nehézségei büntetőjogi kategória alá essenek.

„Egy kicsinyes politikai bosszúhadjáratot indított Pécs ellen egy már megbukott baloldali politikus” – fogalmazott Páva Zsolt, hozzátéve, hogy Berkecz Balázs a városért „semmit nem tett, ugyanakkor folyamatosan harsány és a pécsiekhez méltatlan balhékat generált saját politikai tőkéjét kovácsolgatva”.

Páva Zsolt rögzítette: „tény, hogy a pécsi önkormányzat a törvényeket betartva, átláthatóan működik, ez pedig a gazdálkodására is igaz”. 

A Magyar Államkincstár szakembereivel közösen a tervek szerint halad Pécs pénzügyi helyzetének rendezése és a jövő biztosítása – tette hozzá, majd arra is kitért, hogy az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy a város gazdaságát megerősítse.

Páva Zsolt szerint Pécsen az elmúlt években közel 130 milliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket. 

A jövőben is ezt tervezik, a megyeszékhely fejlesztése, a pénzügyi stabilitásának megteremtése a tervek szerint halad – közölte.