Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

„Nem állítom, hogy a probléma neve Gyurcsány Ferenc. Azt állítom, hogy amit ő tesz, rombol. Nem is akárhogyan. A kérlelhetetlen rendszerellenzéki szerepében tetszelgő politikus és pártja fő kommunikációs vonala a moralizálás, ugyanakkor tettei – általuk létrehozott blogoldalak és apróbb internetes hírcsatornák – egyetlen célja, hogy a demokrata ellenzéki oldalon mozgolódó politikusokat lejárassa, közöttük viszályt szítson. Ez nem konstruktív magatartás, és morális szempontból is elbukna. Leginkább azért, mert eredménye az egész az ellenzék módszeres szétverése.”

„De ha az ember erre a formációra gondol, akkor nem más látszik belőlük, mint a folyamatos botránykeltés, az indulatok fokozása és az a szüntelenül villogó üzenet áll a középpontban: »Orbán a patás, Gyurcsányra van szükség helyette«. Nem tudok mondani egy olyan alkalmat, amikor a DK valamely politikusa mondjuk oktatásügyben leült volna a szakmával egyeztetni, és arra törekedett volna, hogy a civil mozgalmat segítve, valami olyan célért küzdjön, amely jelenlegi elérhetetlensége ellenére azt üzente volna a választónak: »ilyen lenne az Orbán utáni Magyarország.«

„mert az imidzsépítés fontos, nem a morál. Az imidzs üzenete egyértelmű: Gyurcsány AZ ellenfél, Orbán egyetlen lehetséges kihívója, aki nincs vele, az Orbánnal van. Gondolom, innen a vélelmezett morális felhatalmazás arra, hogy minden olyan politikust, szervezetet vagy bárkit és bármit azonnal a földbe igyekezzenek döngölni, aki kritikát mer megfogalmazni a DK vezetőjével szemben. Sőt, sajnos sok esetben még azt is, akinek eltér a véleménye a DK-s iránytól.”

Forrás: Reflektor.blog.hu


„Nem vesz részt a jövőben a Magyar Liberális Párt (MLP) az ellenzéki előválasztási egyeztetéseken, mivel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke továbbra is fenntartja vétóját velük szemben – közölte Bősz Anett, az MLP ügyvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.”

„Bősz Anett az újabb, csütörtöki egyeztetési forduló után elmondta: Gyurcsány Ferenc továbbra is fenntartotta vétóját velük szemben, és úgy tűnik, hogy ezt a tárgyalássorozatot már a DK elnöke dominálja. Szavai szerint vannak olyan emberek, akiknek a saját pozíciója és pártja fontosabb, mint a hazájuk.”

Forrás: Válasz.hu


„Gyurcsány Ferenc azt jelezte, nem tud és nem is kíván együttműködni a Magyar Liberális Párttal. Úgy fogalmazott, hogy az ő megítélése szerint a Magyar Liberális Párt őfelsége ellenzékeként viselkedik, és ez számára elfogadhatatlan. Nem véli felfedezni a mi politikánkban azt, hogy autoriter rendszerként tekintünk az Orbán-kormányra és nem gondolja azt, hogy hozzájukhasonlóan romokban látjuk a jogállamot és a demokratikus intézményrendszert” – mondta az InfoRádiónak a Liberálisok ügyvivője.

„Sajnálom, ha vannak olyanok, akiknek ez játék vagy a saját pozíciójuk fontosabb, mint az, hogy mi lesz az országgal” – fogalmazott Bősz Anett.

Forrás: Infostart.hu


Nincs helye személyes sértettségnek és lejárató támadásoknak azon ellenzéki pártok között, amelyek demokráciát szeretnének. Minden mérhető támogatottsággal rendelkező pártnak részt kell vennie az együttműködésben, ha le akarják váltani a kormányt – mondta a Kossuth Rádióban Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője.”

„Bősz Anett szerint egész egyszerűen arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc nem tudja elfogadni, hogy a Liberálisok elnöke, Fodor Gábor annak idején nem ült be a DK tervezett frakciójába, és így az nem tudott megalakulni. Tehát a DK kirekesztő magatartása személyes sértettségből adódik, és abban gyökeredzik – tette hozzá.”

„Az ügyvivő azt mondta, a Liberálisok elleni lejárató támadássorozat összehangoltnak tűnik.”

„Az ügyvivő arra a riporteri kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc lehet-e az akadálya a baloldali ellenzéki összefogásnak, azt válaszolta, sokan mondják ezt. Hangsúlyozta, az akadály egy magatartástípus, ha valaki képtelen arra az alázatra, hogy megkeresse a helyét egy ellenzéki együttműködésben, és adott esetben kettőt hátralépjen.”

Forrás: Hirado.hu


„Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője a Mandiner érdeklődésére elmondta, Gyurcsány Ferenc már az előző, múlt heti egyeztetésen is vétót emelt Fodor Gábor pártja ellen. „Nem tart minket elég ellenzékinek” – mondta lapunknak Bősz Anett. Szerinte ez téves felfogás, pártja számos alkalommal alapjaiban kritizálta az Orbán-rendszert, csak éppen nem jutnak el a DK vezetőjéhez ezek a szavak, ráadásul az sem biztos, hogy egyáltalán meg akarja ezeket hallani. Bősz szerint nem elképzelhetetlen, hogy már előre le vannak osztva a lapok az ellenzéki térfélen, a történtek legalábbis ebbe az irányba mutatnak.

A csütörtöki előválasztási tárgyalásról Bősz Anett lapunknak azt mondta, azt végig Gyurcsány dominálta, az azt kezdeményező Párbeszéd moderátori szerepet vett csupán fel, a többiek a szocialista párttal az élen pedig kifejezetten alárendelt szerepet játszottak, nem tudtak Gyurcsány Ferenc vétója ellen szót emelni.

Kérdésünkre, hogy tényleg a kvótanépszavazáson való részvétel melletti kampány volt-e Gyurcsány indoka a vétó mellett, Bősz Anett azt mondta, ez szerinte csak ürügy. A Magyar Liberális Párt ügyvivője valószínűbbnek tartja, hogy Gyurcsány Ferenc egész egyszerűen megsértődött arra, hogy Fodor Gábor a 2014-es összefogósdit követően nem akart frakciót alakítani a DK-val. Fodor erről szeptember végén már az Origónak adott interjújában is beszélt.”

Forrás: Mandiner.hu