Hirdetés

Az Európai Bizottság Orbán Viktor meggyőzése érdekében nyitott arra, hogy jövőre lehetőséget adjon a magyar kormányfőnek az ukrajnai segélycsomag finanszírozásának leállítására – írja a Financial Times három, az ügyben tájékozott tisztviselő információira hivatkozva.

A lap emlékeztet, hogy Magyarország a Kijevnek szánt 50 milliárd eurós támogatás évenkénti felülvizsgálatát akarja azért cserébe, hogy ne akadályozza meg a folyamatot.

Az engedmények előkészítése még mindig jobbnak tűnik, mint az alternatív megoldás, amely Magyarország megkerüléséhez bonyolult struktúrák létrehozását tenné szükségessé

– állítja a portál. A cikk megjegyzi, más uniós országok vezetői nem támogatták ezt a forgatókönyvet, mert nem adna kellő biztonságot Ukrajnának a finanszírozás ügyében.

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a Mandinernek azt mondta, Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B-terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani.

„Ami nekik a B-terv, az Magyarországnak az A-terv„

– jelentette ki.

(forrás)

Korábban írtuk