Budai Gyula szerint Czeglédy Csaba a markában tartja az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót, a szálakat pedig a börtönből irányítja. A Fidesz országgyűlési képviselője az Echo TV Napi Aktuális című műsorában azt mondta, hogy az MSZP hiába tagadja, de a költségvetési csalással gyanúsított szombathelyi politikus nemcsak a szocialisták 2014-es választási kampányát finanszírozta, de Kész Zoltánnak is juttathatott pénzt.

Azt gondolom, hogy ez a pénz az MSZP és a DK pártkasszájában landolt és ezen kívül még számos olyan ügylet van, amivel Czeglédy zsarolhatja őket, de leginkább a pártfinanszírozással. Czeglédynek biztosíték kellett, amit meg is kapott Gyurcsány Ferenctől – mondta Budai Gyula az Echo TV-ben.

A képviselő emlékeztetett: amikor Czeglédyt őrizetbe vették, akkor az egész DK-vezérkar levonult Szegedre és amíg el nem vitték, végig ottmaradtak. Ráadásul Gyurcsány a március 15-ei ellenzéki tüntetésen is felolvasott egy levelet, amit Czeglédy írt. Budai Gyula hozzátette: előbb-utóbb az igazság ki fog derülni.

A teljes beszélgetés az Echo TV oldalán nézhető meg.

Echo TV, demokrata.hu