A 2010-2019 közti időszakban pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint Budapest ismét a végelgyengülés állapotában van, pedig 2019-ben több mint 200 milliárd forintos többlettel adták át a fővárost.

Hirdetés

Emlékeztetett: 2010-ben Demszky Gábortól a kormánypártok úgy vették át Budapest vezetését, hogy annak 180 milliárd forint adóssága, illetve 60 milliárd forint működési hiánya volt, és ebből csak két ciklus alatt lehetett kilábalni.

Karácsony Gergellyel azonban Budapest ismét a csőd szélére csúszott – vélekedett Bagdy Gábor, aki a legnagyobb hibának azt látja, hogy a főpolgármester amikor megszerezte a posztot, nem a fővárossal kezdett el foglalkozni, hanem törekvései arra irányultak, hogy a 2022-es választásokon kormányfőként tudjon visszatérni, még magasabb pozícióban, és majd akkor elrendezi a főváros helyzetét.

A volt főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: helyzet hasonló a Demszky Gábor utáni időszakhoz. Hosszú évek kemény, összeszedett és a kormánnyal együttműködést kiépítő munkájára lenne szükség, hogy Budapest visszatérjen a fejlődési pályára – jelentette ki Bagdy Gábor.

Korábban írtuk