A főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatóján bejelentette: a főpolgármester felhívására túlélőprogramot készít, mert a jelenlegi prognózisok szerint – jelentős részben a kormányzati elvonások miatt – augusztusra 76 milliárd forintos hiánya lesz a fővárosnak. A programot úgy kell elkészítenie, hogy maradnia kell a közszolgáltatások jelenlegi szintjének és ki kell fizetni a főváros cégeinél és intézményeinél dolgozó 27 ezer ember bérét.

Hirdetés

A budapesti Fidesz erre reagálva a Facebook-oldalán azt írta: ismét csak a szokásos a főváros baloldali vezetésétől, a főpolgármester-helyettes csaknem háromhavonta a főváros csődjével, a BKV leállásával riogat.

– Közben a pazarló, rossz városgazdálkodás miatt továbbra is folyik ki a pénz a kasszából: az elhibázott reklámtender miatt a mai napig többmilliárdos bevételtől esik el Budapest, az előző ciklusban elkezdett beruházások a csúszások miatt több tízmilliárddal lettek drágábbak, valamint több száz millió forint büntetést fizet a főváros az elhibázott közbeszerzések miatt – olvasható közleményükben.

Korábban írtuk