Nem tárgyaltunk még a polgármester asszonnyal, a helyiek együttműködési szándékán múlik a döntés, amit majd szükség esetén tárgyal a budapesti vagy pedig az országos elnökség

Hirdetés

– jelezte a Magyar Nemzetnek az MSZP budapesti elnöke azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e Baranyi Krisztina újraindulását 2024-ben. Horváth Csaba szerint a ferencvárosi MSZP-sek döntenek majd, akik a IX. kerületben a DK-sokkal alakítanak egy frakciót. A Demokratikus Koalíció ferencvárosi pártszervezetének elnöke, Csóti Zsombor viszont azt jelezte lapunk megkeresésére, hogy a kérdés még nem időszerű, jelenleg nem tud arra válaszolni, hogy támogatják-e jövőre a polgármester újraindulását.

A lap elérte Torzsa Sándort is, a ferencvárosi MSZP–DK-frakció vezetőjét, aki azt mondta, nem új információ számukra, hogy újraindul a polgármester, és ők, akik a baloldali összefogás egyéni képviselőiként nyertek 2019-ben, szintén újra fognak indulni.

Torzsa Sándor szerint viszont ezzel együtt sem pozíciók osztogatására van szükség, hanem számvetésre az eddig elért eredményekkel kapcsolatban, azután közös program és vízió kell, és csak azt követően érdemes a személyi kérdéseket feszegetni. A programot a baloldali frakcióvezető szerint azonban előbb ki kell dolgozni, meg kell még érlelni.

A Momentumban még nem döntöttek semelyik budapesti polgármester támogatásával kapcsolatosan, a párt sajtóosztálya azt jelezte, hogy Baranyi Krisztina újraindulását sem kívánják kommentálni.

Korábban írtuk

Baranyi Krisztina az LMP kedd esti videójában beszélt arról, hogy újra fog indulni a polgármesteri pozícióért, és ebben Ungár Péter, a párt társelnök-frakcióvezetője és Csárdi Antal országgyűlési képviselő is támogatja. Utóbbi röviden fel is sorolta azokat az eredményeket, amelyeket szerinte a ferencvárosi önkormányzat ért el 2019 óta.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.