– Újabb kudarc: a mai dollárbalos gigatüntin is csak pár százan lézengenek

Hirdetés

– idézi Deák Dániel Facebook-bejegyzését a Magyar Nemzet.

Bohár Dániel, a Megafon influenszere azt írta, „kudarcba fulladt a dollárbalos tüntetés.”

A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója közölte, hogy a tüntetésen megjelent Hadházy Ákos baloldali országgyűlési képviselő, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Karácsony Gergely főpolgármester, valamint párttársai, Tordai Bence és Szabó Tímea, de feltűnt a tanártüntetéseken elmondott trágár verseivel hírhedtté váló Pankotai Lili is.

A Magyar Nemzet cikkében megjegyzi, a tüntetőknek üzent Marcos Ros szocialista európai parlamenti képviselő, aki elmondta, hogy érdeklődéssel figyelik a demonstrációt és támogatásáról biztosította a diákokat.

Miután a tüntetők a Kossuth térre értek, Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom aktivistája beszédében „sokszínű, összekapaszkodó közösséghez” szólt. Az aktivista szerint tett nélkül nincs változás, arról beszélt, ez a nap a demokrácia ünnepe, és szerinte nekik kell ezt „megcsinálni”. Az egyik diákszervezeti megszólaló pedig ordítást követelt a tömegtől.

Trágár, ocsmány, nyomdafestéket nem tűrő szavakat harsogtak a megszólalók, és arra buzdították a tömeget, mondják velük azokat. A diákfront a hátrányos helyzetű gyerekekre hivatkozva hergelte a közönséget, és arra szólította fel a tömeget, szedjék szét együtt a rendszert. A korábbi tüntetésekre visszautalva, a rendőri fellépést is nehezményezték – ismerteti a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet tudósítását ITT olvashatják.

Korábban írtuk