Hirdetés

Csárdi Antal (LMP) elmondta, Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltet két ember támadja, Karácsony Gergely jelenlegi és Tarlós István volt főpolgármester. Hozzátette: a korábbi városvezető szerint nem lesz változás a közgyűlésben, kár harcba indulni, az LMP szerint azonban lehet olyan alternatívát mutatni a budapestieknek, amely egy fejlődő város képét jelenti.

Egyértelmű feladata a főpolgármesternek, hogy foglalkozzon Budapest egészségügyi ellátásával, beszéljen a kórházfelújításokról – mondta, kifogásolva azt is, hogy a nyolc éve állami kézbe került HÉV-vonalakon nem cserélték le a szerelvényeket. Szükségesnek tartotta azt is, hogy legyen főpolgármester-jelölti vita. Ha Karácsony Gergely, valamint a kormánypárti Szentkirályi Alexandra sem lép villamos elé, akkor lehetővé válik a vita – mondta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára közölte, Szentkirályi Alexandra Tarlós István főpolgármestersége alatt bizonyított, jól segítette a munkát. Amikor 2019-ben befejezték a tevékenységüket, Budapest tiszta, rendezett volt, anyagilag jól állt – mondta, hozzátéve, a kormány a fővárosnak 130 milliárd forintot biztosított egészségügyi fejlesztésekre.

Az elmúlt évek baloldali városvezetéséről azt mondta, Karácsony Gergely egyértelműen báb. Szerinte pénzek tűntek el a fővárosban, példaként a Lánchíd felújítását említette, de szólt arról is, hogy a főváros számlája négymilliárd mínuszban van és 154 milliárd forint adósságállománya van.

Korábban írtuk