Hirdetés

A Team Miki – duplán gyógyító kilométerek ötletgazdája Katona Miklós Patrik, akinek kisagyi sorvadása jelentősen megnehezíti hétköznapjait, hű társa pedig Nádudvari Péter zeneterapeuta, gyógypedagógus, ultramaraton-futó. Ők ketten évek óta alkotnak jótékonykodó párost, és egymásnak erőt adva visznek véghez lehetetlennek tűnő kihívásokat azért, hogy másokon segíthessenek. Peti futóként egykor Mikinek gyűjtötte a kilométereket, mostanra együtt róják a gyógyító köröket. Már 2019-ben is sikeres évet zártak, akkor 1,4 millió forintot gyűjtöttek össze a rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek/fiatalok és családjaik támogatását végző Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány céljaira. 2020 az újratervezés jegyében telt: a versenyek elmaradtak, Péter egyénileg futott a rekreációs pihenőházért, Miki pedig otthon edzett, erősített.

Nádudvari Péter

Az év végére, az ő segítségüknek is köszönhetően az alapítványnak a Zemplénben található Sárazsadányban sikerült egy megfelelő épületet vásárolni a támogatott beteg gyerekek és családjaik számára. A megnyitáshoz azonban még rengeteg munkára, még több segítő szándékú emberre, illetve további adományokra van szükség.

A Team Miki sportcsapathoz csatlakozni egy Nádudvari Péternek írt e-mailben lehet (nadudvarip@gmail.com), a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány várja az adó 1 százalékának felajánlását is (adószám: 18418299-1-05). A csapat sportolóitól kilométereket is örökbe fogadhatók az alábbi felületen: ADOMÁNYGYŰJTŐ PROJEKTEK – ADOMÁNYBANK (adomanybank.hu)

Korábban írtuk