Budai Gyula (Fidesz) arról beszélt, hogy erős kétségei vannak afelől, hogy Czeglédy Csaba, „Gyurcsány Ferenc adócsaló ügyvédje” jogi szakvizsgájához szükséges hároméves gyakorlatot jogszerűen igazolták-e le. Kifejtette: Czeglédy Csaba 2006-ban szerezte meg jogi diplomáját, majd 2006-10 között Szombathely főállású alpolgármestere volt. „A baloldal háziügyvédje” mégis ezen időszak alatt szerezte meg a szakvizsgához szükséges gyakorlatot, holott az akkor hatályos önkormányzati törvény szerint ez nem volt lehetséges – magyarázta.

Hirdetés

Hozzátette: a gyakorlatát az az ingatlanközvetítéssel foglalkozó Monopoly Kft. igazolt, amelynek Czeglédy Csaba a Humán Operátor Zrt.-én keresztül tulajdonosa volt.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az akkor hatályos törvény szerint főállású polgármester, vagy alpolgármester nem létesíthetett egyéb munkaviszonyt. Ráadásul az igazolást adó cég székhelye Budapesten volt, így igazán becsülendő, hogy Czeglédy Csaba kétszer nyolc órát dolgozott és ingázott naponta – közölte.

Korábban írtuk