Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Daniel Freund német EP-képviselő interjút adott magyarországi látogatásáról a 444-nek. A politikus állítása szerint „Magyarország az Európai Unió legkorruptabb tagállamává vált”.

Freund szerint 2010 előtt is volt Magyarországon korrupció, ám az a második Orbán-kormány megválasztása után tovább romlott a helyzet, szavai szerint „a közpénzek elcsatornázása egyre szisztematikusabbá és szervezettebbé vált”.

Úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök jelenleg Európa legkorruptabb politikusa, indoklása alapján „ez nem pusztán mennyiségi, de minőségi értékelés egyben”.

Magát egy korrupció ellen küzdő politikusnak titulálta, Freund úgy folytatta, hogy a mai magyar kormány természetes ellenfél, ennyi az ő személyes ambíciója.

Korábban írtuk

„Az elmúlt négy év alatt most vagyok itt nyolcadik alkalommal, és azt kell mondjam, a helyzet egyre rosszabb” – jelezte.

Az interjú egy későbbi pontjában megjegyezte, ha ezt „szó nélkül tűrjük az unión belül, mindenki el fogja veszíteni a bizodalmát az intézményekben és azok vezetőiben”. Daniel Freund elmondta, „Orbán Viktor korrupt kormánya ellopja az általam adóként befizetett eurókat – ahelyett, hogy klímaküzdelemre, a kontinens energia- vagy katonai biztonságára, gazdaságélénkítésre fordítaná?”