Deák Dániel az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy korábbi nyilatkozatára utalva úgy vélekedett, számon tartják, hogy melyik pártban hány zsidó van, vagyis – mint mondta -, Márki-Zay Péter antiszemita kijelentéseket tett. Az ilyen nyilatkozataiba illeszkedik a legutóbbi, fasisztákat és kommunistákat emlegető megszólalása – tette hozzá.

Hirdetés

Az elemző szerint egyértelmű, hogy Márki-Zay a Jobbikra gondolt, amikor fasisztázott, de ezt most próbálja megmagyarázni. „Gyakorlatilag nincsen olyan nap, hogy ne egy korábbi kijelentését kelljen magyaráznia, és általában az a taktikája, hogy vagy letagadja vagy azt mondja, hogy ez nem is hangzott el, vagy nem úgy hangzott el” – emelte ki Deák Dániel.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Márki-Zay kommunikációjának már most bomlasztó hatása van: bizonyos körzetekben az ellenzéki jelöltek inkább függetlenként indulnak, és az egész ellenzéki összefogás támogatottsága is csökken a miniszterelnök-jelölt miatt.

Az elemző úgy értékelte, hogy amikor ilyen mondatok hagyják el egy politikus száját, akkor gyakorlatilag „aláírta a saját politikai halálos ítéletét”, tehát ez politikai öngyilkosságnak is nevezhető.

Korábban írtuk