Fotó: MTI (archív, szerk.)
Hirdetés

Levelében a magyar EP-képviselő arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az egyik közösségi oldalon közzétett írásában megfenyegette a színházigazgatót, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben megszerzi a politikai hatalmat, földönfutóvá teszi.

Deutsch szerint a másként gondolkodók megbélyegzése és a politikai ellenfelekkel szembeni gyűlöletkeltés, a politikai okokból történő bebörtönöztetéssel való fenyegetőzés, a megfélemlítés „különösen visszataszító és a demokráciát súlyosan fenyegető megnyilvánulása”. Kijelentette: Gyurcsány Ferenc a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökévé kinevezett Vidnyánszky megfenyegetésével nemcsak az intézményvezetőt fenyegeti, hanem durván beavatkozik a kulturális és oktatási élet szabadságába is. Az egyetem működésével és irányvonalával kapcsolatban megfogalmazott politikai elvárások súlyos jogállamisági kérdéseket is felvetnek – emelte ki.

„Meddig tűrik az európai szocialisták, hogy Gyurcsány Ferenc a kommunista diktatúrák legsötétebb időszakát és nyelvezetét idéző módon fenyegessen felsőoktatási és kulturális intézmények független vezetőit?” – zárta levelét Deutsch Tamás.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés