Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Értékelése szerint a kormánypártok a hatalom embereinek érdekeit érvényesítik, a Karácsony Gergely főpolgármester vezette főváros pedig az emberek hatalmát érvényesíti.

Közölte, a kormánypártok uralni akarják a kultúrát, Karácsony Gergely viszont kiáll a színházak és a kultúra szabadsága mellett. A kormánypártok felszámolják a bíróságok függetlenségét, a fővárosban az átlátható működést biztosító rendelkezéseket fogadtak el; a kormánypártok kizárólag a pártállami média modelljét tudják alkalmazni, közben Karácsony Gergely megakadályozza a propagandamédia terjesztését – sorolta. Bírálta még a többi között a rabszolgatörvényt, a társadalombiztosítási szabályok megváltoztatását.

A viselkedési problémáiról is ismert politikus felszólalása alatt olyan megjegyzéseket engedett meg magának, mint:

„Kérem, ne rongálják (sic!) az Országgyűlés méltóságát!”

„Örülök, hogyha abbahagyják az óbégatást a fideszesek.”

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a rabszolgatörvényről szólva azt mondta, egyetlen helyről rúgtak ki egy gyermekes anyukát, mert nem vállalt túlórát, Józsefvárosból; egyetlen polgármesterről tudnak, aki megüzente, ki nem lehet színházigazgató, Karácsony Gergely.

Elmondta, ahogy a budapestiek bontogatják a karácsonyi ajándékokat, rájönnek, hogy az egyik csomag dugódíjat, a másik a szuperkórház leállítását, a harmadik egy rakás új pozíciót rejt, pár kerületből pedig hallani lehet „a Czeglédy nevű krampusz mocorgását”, rábízták ugyanis az átvilágítást.

Megjelentek a múlt emberei, de nem a kéményen, vagy rénszarvas húzta szánon érkeztek, hanem Karácsony Gergely hívta őket – közölte.

A Gothár-ügy kapcsán minősíthetetlennek nevezte Burány Sándor (Párbeszéd) egyik kijelentését és kifogásolta, hogy a máskor címeres jogvédő képviselők most hallgatnak. Arra szólította fel az ellenzékieket, szakítsák meg az együttműködést a képviselővel, ha ezt nem teszik meg és tovább lapulnak, akkor a jövőben nem lesz semmilyen alapjuk arra, hogy emberi jogi és erkölcsi kérdésekben bárkit számon kérjenek.