Hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt: kormányoldalon visszaélnek az emberek bizalmával, hiszen miközben a járványügyi intézkedések enyhítéséről indult konzultáció, Mészáros Lőrinc szállodája már nyitóbulit szervez.

Hangsúlyozta: ellenzéki oldalról tavaly ugyan megszavazták a felhatalmazási törvényt, de a kormány „piszkosul” visszaélt ezzel, és a pénz 80 százalékát nem válságkezelésre, hanem saját magára költötte.

Kifogásolta, hogy „az ország nagycsoportos miniszterelnöke” egy-másfél évtizedes idézeteket hoz fel a parlamentben érvként, miközben „válságkezelés helyett az alaptörvénnyel meg a választójogi törvénnyel szórakozgatnak” és nem tudnak ellenállni a lopásnak.

Az ellenzéki politikus kiemelte: akinek volt megtakarítása, az az elmúlt időszakban már felélte, kétmilliónál többen élnek a létminimum alatt, ezért sem nem adnak felhatalmazást ahhoz, hogy – a pénzügyminisztérium közlésének megfelelően – idén a tavalyinál több adót szedjenek be.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára – a kormányzat lakosságot és gazdasági szereplőket támogató intézkedéseit sorolva – kijelentette, „amikor nem támogatják az átmeneti jogi kereteket, akkor ezeket az intézkedéseket nem támogatják”.

Arról beszélt, Gyurcsány Ferenc „összetákolta a baloldali koalíciót”, amiben a Jobbikra „az agresszív nyilas vagy az agresszív ávós szerepét osztották”, akinek gyűlöletet kell keltenie ott is, ahol addig az nem volt.

A Borsodban, a felszólaló szűkebb pátriájában tíz év alatt lezajlott pozitív folyamatokat, majd a baloldali kormányok tetteit sorolta.