Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Fekete-Győr András (Momentum) arról beszélt, hogy az Orbán-rendszer cserben hagyta a rábízott gyermekeket, visszaélt a nemzet bizalmával. Elbújtak két bukott nő szoknyája mögé – fogalmazott, hozzátéve: kreált ügyekkel igyekeztek elterelni a figyelmet „arról a mocsokról”, ami a rendszer részévé vált. Máig nem ismerték be, ki a polip feje és meddig érnek a csápjai.

Szavai szerint a számonkérés nem állhat meg, a miniszterelnöknek tisztáznia kell, hogy ki adott utasítást a köztársasági elnökének. Tudott Orbán Viktor a kegyelmi ügyről, netán áldását adta rá? – tette fel a kérdést.

„Köszönöm a felszólalását, tisztelt elítélt képviselő úr!”

– kezdte viszontválaszát Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára megerősítette: pedofil bűncselekmény esetén nincs helye semmilyen toleranciának és kegyelemnek. A kegyelmi jogkör a köztársasági elnökhöz tartozik, aki nem adott magyarázatot a döntésére, ezért lemondott, „helyesen”.

Korábban írtuk

Ebben az esetben az egyetlen helyes döntés az elutasítás lett volna – rögzítette.

Felidézte, hogy több hullámban módosították a gyermekvédelmi szabályokat, amelyeket a baloldali pártok – amelyekhez a Momentum csatlakozott – soha nem támogattak.

Kitért arra is, hogy míg 2011-ben 81, addig most 663 pedofil van börtönben. „Ötszázzal több pedofil járkálna az utcákon, ha még baloldali kormány lenne.”

Szólt arról, hogy a baloldal jelentette fel Magyarországot Brüsszelben a gyermekvédelmi szabályozás miatt.

Dömötör Csaba jelezte: alaptörvény-módosítással veszik elejét, hogy a jövőben ilyen kegyelmi döntések szülessenek, átfogó vizsgálat indul a gyermekotthonokban és a gyermekvédelmi szabályozás több ponton szigorodik.

Szólt arról is, hogy a képviselőt nemrég a bíróság elítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt. Kijelentette: azzal, hogy ennek ellenére nem mondott le, nemcsak azt üzeni, hogy a baloldalon nincsen semminek következménye, hanem azt is, hogy minden belefér.