Donald Trump közösségi oldalán megosztott egy részletet a hatalmas nézettséggel futó interjúból. A korábbi amerikai elnök azt írta hozzá: „Thank you Viktor Orbán!”, azaz „Köszönöm, Orbán Viktor!”.

Hirdetés

„Hívjuk vissza Trumpot! Ez az egyetlen kiút” – jelentette ki a bevágott részletben Orbán Viktor, összehasonlítva Joe Biden, valamint elődje és kihívója, Donald Trump külpolitikáját.

Az elmúlt néhány évtized legjobb külpolitikája volt az övé. Nem kezdett semmilyen új háborút. Jól kezelte az észak-koreaiakat és az oroszokat, még a kínaiakat is. Olyan politikát folytatott, mely a lehető legjobb volt a Közel-Kelet számára – fejtette ki Trumpról a magyar kormányfő.

Kijelentette azt is: ha ő lett volna az elnök abban a pillanatban, amikor az orosz támadás kezdődött, az oroszok nem tehették volna ezt meg. „Tehát Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön” – mondta a magyar miniszterelnök.

Korábban írtuk

Az interjút az X (korább nevén Twitter) tulajdonosa, Elon Musk is megosztotta már azzal a kommentárral: „Nagyon érdekes. Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kezelje a születési ráta problémáját”