Fotó: Budapest Pride/Facebook
Hirdetés

Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő is sérelmezte Jakab Péter parlamenti felszólalását, amelyben a Jobbik elnöke azzal viccelődött, hogy „a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”. Ezzel nemcsak a száznyolcvan fokos fordulat előtti Jobbiktól már megszokott homofóbiáról tett tanúbizonyságot, de ezt rendkívül ízléstelenül összekapcsolta a nemi erőszak elbagatellizálásával is. Nem beszélve arról, hogy bizonyos intelligenciaszint felett nem beszélünk így egyetlen embertársunkról sem, pláne a parlamentben.

Döbbenetes azonban, hogy Donáth képviselőasszony Jakab gusztustalan felszólalását is képes úgy tálalni, hogy abban konkrét utalást ne tegyen a célszemélyre, de cserébe a végén Orbán Viktor és a Fidesz legyen a bűnbak, amiért ilyen „kegyetlen világot” kreáltak, ahol mindez megtörténhet.

Mint azt közösségi oldalán írja: 

Olyan országban szeretnék élni, amiben az élet nem a politikáról szól, hanem a politika szól az életről.

Ehhez nem elég, ha csak leváltjuk az embertelen fideszes rendszert, az ellenzéknek is meg kell újulnia. Ki kell szabadítanunk magunkat abból a kegyetlen világból, amibe Orbán Viktor és a Fidesz zárta Magyarországot az elmúlt 12 évben. Emberségre és igazságosságra van ma leginkább szükség Magyarországon!

Számunkra nem fér bele, ha egy politikus homofób, szexista vicceket mesél, vagy éppen nemi erőszakkal humorizál. Ez sem a Parlament falai között, sem az utcán nem történhet meg, mert a gyűlöletpolitikával szemben nincsen kompromisszum, csak zéró tolerancia!

Olyan országban szeretnék élni, amiben az élet nem a politikáról szól, hanem a politika szól az életről.Ehhez nem…

Posted by Donáth Anna on Tuesday, September 21, 2021

Az azért világos, hogy a Jobbik és a Momentum között korántsem olyan fényes a viszony, mint ahogyan azt igyekeznek a külvilág felé mutatni. Nyilván mindkét párt szeretne minél jobban bevágódni Gyurcsány Ferencnél, emiatt féltékenyek egymásra. Pár napja Jakab Péter osztott megy egy videót, amelyben egy szavazójával elmélkednek azon, miért is nem bírja Fekete-Győr András fékezni magát.

Korábban írtuk

Jakab szerint ő még nagyon fiatal, de személy szerint igyekszik mindig megsimogatni és elmagyarázni neki, hogy tartsa a sort. A lekicsinylő hangnemet nem is érdemes magyarázni, Jakab végig úgy beszél a Momentum elnökéről, mint egy szellemi fogyatékosról, akinek néha-néha nem árt elmagyarázni, hol van a helye a sorban, mert szeret elszaladgálni, de akkor jönnek ők, akik visszahozzák „Csikó Bandit”.

Vigyázunk egymásra

Az ellenzéki összefogás egyik fő ereje, hogy figyelünk és vigyázunk egymásra. 👉 Ha valaki elkalandozik, visszahozzuk. Mert az összefogás másik ereje a fegyelem. 👉 Tartani kell a sort, mert csak így győzhetünk. Precízen, pontosan, fegyelmezetten. Nem hibázhatunk. Most nem! Győzni kell és győzni is fogunk!🇭🇺 Támogassatok minket az előválasztáson, hogy ne csak kormányt, de rendszert is válthassunk!#jakabpéter #jobbik #összefogás #előválasztás2021 #kormányváltás

Posted by Jakab Péter on Thursday, September 16, 2021

A Budapest Pride is kiakadt Jakab „igényes” poénkodásán

Korábban a Budapest Pride tett ki egy közleményt, amelyben kiemelik: „Jakab Péter nem csak buzizott egyet a parlamentben, hanem ennél tovább ment: nemi erőszakkal viccelődött”. Ennek következtében felszólították a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, hogy tartsa be az általa is elfogadott közös ellenzéki értéknyilatkozatot, miszerint „elítélik a gyűlöletpropagandát, valamint a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz”, illetve ne feledje, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szociálisan érzékeny keresztény néppártként definiálja önmagát és elvi nyilatkozatában úgy fogalmaz, hogy elítélik a keresztény tanítással ellentétes gyűlöletkeltést.

🌈Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a b_zivicceket és a szexuális…

Posted by Budapest Pride on Tuesday, September 21, 2021