A brüsszeli pénzcsapok kinyíltak a Soros-szervezetek és a baloldalhoz közel álló civil szervezetek számára. Donáth Anna, a Momentum volt elnöke, jelenlegi EP-képviselője szerénytelenül be is jelentette, hogy mindez az ő érdeme. Tavaly decemberben így írt minderről: „Személyes küldetésemnek tekintettem, hogy a lehető legtöbb forrást küzdjem ki a magyar civileknek. […] Küzdelmem első sikere 2020 decemberében érkezett: 641 millió helyett sikerült közel másfél milliárd eurót megszavaznunk a civileknek az európai értékekkel, esélyegyenlőséggel, állampolgári jogokkal és a nők elleni erőszakkal foglalkozó projektekre. A két évvel ezelőtti munka eredménye pedig most a magyar civilekhez is elért. Négy magyar civil szervezet összesen 1,4 milliárd forintot kapott ebből a keretből. A pénzt a magyar civilek között fogják pályázati rendszer keretében szétosztani”. Donáth külön sikernek könyvelte el, hogy „az EU ezt a támogatást közvetlenül a civileknek osztja, a tagállamok kormányainak beleszólása nélkül”. 

Hirdetés

Eközben az Ursula von der Leyen nevével fémjelzett 

Európai Bizottság minden erejével igyekszik megfosztani Magyarországot a nekünk jogosan járó forrásoktól, amelyeket többek között a tanárok béremelésére költenénk. 

A szóban forgó 1,4 milliárdos összeget az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium nyerte el, amelynek további tagjai az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány–Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete. Ezen szervezetek rendszeres résztvevői a kormányellenes tüntetéseknek. Az Ökotárs vezetője, Móra Veronika 2021-ben például azt hangoztatta, hogy ki kell állni a Stop, Soros! törvényjavaslat ellen, amelyet az Országgyűlés azért alkotott, hogy a milliárdos spekuláns által finanszírozott szervezetek átláthatóbban működjenek. 

Korábban írtuk

Donáth Anna 2023 tavaszán a Magyar Hangnak nyilatkozott a Momentum és a civil szervezetek közötti kapcsolatokról, amely alapján az a kép rajzolódik ki, hogy az EP-képviselő korántsem önzetlenül igyekszik forrást biztosítani a kormányellenes civileknek. 

Az ugyan eddig is világos volt, hogy a baloldal természetes szövetségesként tekintenek a nyitott társadalom ideológiáját propagáló, Soros György által finanszírozott szervezetekre, azonban eddig ritkán fordult elő, hogy egy-egy ellenzéki politikus ezt nyíltan be is ismerte volna. Márpedig nemrég ez történt. 

A Kompország című YouTube-műsorban Donáth arról beszélt, hogy „érdekes dolog, hogy mikor hogyan használjuk a civileket” a politikában. A korábbi pártelnök különbséget tett kulturális, emberi jogi vonalon tevékenykedő civilek és azon szervezetek között, amelyek helyi ügyekben akár az önkormányzati választásokon is indulnak. Donáth szavaiból az derült ki, hogy a mind a kétféle szerveződést szövetségesnek tekinti, ami evidens, mivel számos tüntetésen, megmozduláson közösen volt jelen a párt és a Soros-féle szervezetek.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.