Hirdetés

Dúró Dóra (Mi Hazánk) kifejtette: nagyon rossz a demográfiai helyzet, katasztrófa, ami a halálozásokat illetően történt, az ország nagyon rosszul áll az elkerülhető halálokok tekintetében, a kormánynak azonban nincs stratégiája arra, hogy ezen változtasson.

Kitért rá: a születések száma is nagyon alacsony és a helyzetet látva a kormánynak rengeteg intézkedést kellene bevezetnie a családok támogatására.

Kiemelte: ront a helyzeten, hogy az összes családtámogatás veszített a reálértékéből, a kormány mégsem tesz semmit.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: ha a kormánynak van fontos ügye, az a családpolitika, rengeteget fordít erre a kormány, jelentősen növelte az erre a célra fordítandó támogatásokat az elmúlt években. Az élet minden területén igyekeznek segíteni a családoknak, minden élethelyzetre próbálnak intézkedést bevezetni, és nem volt olyan év, amikor ne bővítették volna ezeket a támogatásokat – mondta.

Korábban írtuk

Közölte: lehet bármilyen válságos időszak, nehéz gazdasági helyzet, a családok támogatásáról nem mond le a kormány.

Kifogásolta, hogy az ellenzék nem támogatta azoknak az intézkedéseknek a bevezetését, amelyekkel az egészséges életmódot támogatták, így például a napi testnevelés bevezetését vagy a sport támogatását.