Feloszlatta magát a Jobbik zuglói csoportja, miután a Jobbik nem mondott nemet a Sargentini-jelentésre, derül ki az alapszervezet volt elnökének Origóhoz eljuttatott közleményéből. A közlemény arról is beszámol, hogy a 20 fős tagság 16 jelenlévő tagjából 15-en támogatták a feloszlatást.

Fotó: TV2/Tények Extra, képernyőkép
Képernyőfotó: TV2/Tények Extra

Képernyőfotó: TV2/Tények Extra

Czeglédi János közleményből kiderül, hogy mostantól kezdve független képviselőként folytatja tovább a munkáját a kerületben, és kérte felvételét a Mi Hazánk Mozgalomba.

A zuglói Pongrátz Gergely tér és szobor kezdeményezőjeként különösen szégyellem, hogy alapító atyánk forog a sírjában a pártvezetés ámokfutásai miatt, ezért inkább Alapító nyilatkozatunk tiszta radikalizmusának szellemiségét vállalva, választási programomhoz hűen, jogilag független képviselőként folytatom munkámat a XIV. kerületben, kérve felvételemet a Mi Hazánk Mozgalomba.

Kilépünk az elvtelenné és jövőtlenné vált Jobbikból, melynek tisztújítása óta is csak folytatódik a párt balra tolódása, a »skandináv modell« kongresszusi célul kitűzése pedig olyan liberális szabadságjogok szorgalmazását jelenti, mely számunkra vállalhatatlan.

Mára bebizonyosodott, hogy a Jobbik új vezetőpárosa alkalmatlan feladata ellátására, az anyagi és morális csődhelyzetbe sodort pártnak pedig nincs jövője.