Hirdetés

„Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni”

– idézi Márki-Zay Pétert az Origo. A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre.

A portál emlékeztet, Márki-Zay Péter a migráció kapcsán úgy fogalmazott, hogy „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek” szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat.”

Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát „migránsoknak” nevezte a külhoni magyarokat.

„A szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani” – mondta Márki-Zay Péter, amikor azt találta ki, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig meg kell szállni a településeket.

„Tessék örökbe fogadni egy települést vagy egy fél települést vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat”

– fogalmazott élő Facebook-videójában a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette: „ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a félrevezetett emberekhez eljuttassuk az igazságot.” Az Origo emlékeztet, 2018-as veresége után a baloldal azt terjesztette, hogy „vidéken nincs internet”, az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot”, ezért vesztették el a választásokat.

Az Origo cikkét IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk