Fotó: MTI/Vajda János
Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetője, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Szilvássy Zoltán rektor, Pósán László fideszes országgyűlési képviselő és Bács Zoltán kancellár (b-j) az egyetem onkoradiológiai klinikája új épületének avatásán 2021. július 20-án
Hirdetés

Kásler Miklós a magyarországi onkológiai ellátás történetének felidézése után azt mondta, mára kialakult a nemzetközileg legmagasabb szinten akkreditált országos intézet, létrejött négy regionális centrum, amelynek része a Debreceni Egyetem, és a salgótarjáni centrum fejlesztésének befejezésével minden megyében működik megyei onkológiai centrum. Ezzel kiépült a teljes hazai hálózat – tette hozzá.

A miniszter erre alapozva kezdeményezte korábban, hogy ne csak az egyes intézményeket akkreditálják Európában, hanem egységesen az egész ellátórendszert.

Szólt arról, hogy Magyarország – 21 ország részvételével – létrehozta a közép- és a kelet-európai onkológiai akadémiát, és ez páratlan lehetőséget kínál arra, hogy homogén rendszer, partnerség alakuljon ki az európai akadémia és a régió között.

Korábban írtuk