Gulyás Mártonék gúnyosan számoltak be róla, hogy Hadházy Ákos elment volna eső miatt lemondott rendezvényükre. Fekete-Győr András pedig Gulyással ellentétben bátran szembeszáll az esővel. 

A Közös Ország Mozgalom Facebook-oldalán reagált az LMP társelnökének kijelentésére, miszerint sajnálja, hogy elmarad a Közös Ország Mozgalom mai demonstrációja, mivel ő ott lett volna a Kossuth téren. Korábban viszont épp ő jelentette be, hogy pártja nem megy el a közös ellenzéki tüntetésre – írta az atv.hu.

Lenyűgözve figyeljük, hogy mióta az időjárás közbeszólt, rohamosan növekszik azok száma, akik nagyon szerettek volna jelen lenni. Na, erre kössetek nyakkendőt!

– írták Gulyásék, akik vasárnap fújták le rendezvényüket a várható eső miatt, bejelentésükkel több szimpatizánsuk nem értett egyet, ennek hozzászólásaikban hangot is adtak. A szervezet reagált a gyávaságukat feszegető vádakra, kijelentették, ők nem ijedtek meg az esőtől, hanem felelős döntést hoztak.

Erről írtak az újonnan induló merce.hu oldalon is azt jósolva, hogy Orbán Viktor fedett helyszínre helyezi át beszédét, és a Momentum sem készül majd nagyszínpaddal. A jóslat első fele biztosan nem vált be, hiszen Orbán Viktor a központi ünnepségen az eső ellenére tízezres tömeg előtt mondott beszédet. A Momentum szintén megtartja saját eseményét, ahogy erről a párt Facebook-oldalán ígéretet is tett (ezzel mintegy belerúgva Gulyásékba).

Az eső nem akadály. 18:30, Szabadság tér – Magyarország felébred

Gepostet von Momentum Mozgalom am Montag, 23. Oktober 2017

Fekete-Győr András, Fegyőr videoüzenetben jelentette be, hogy ők nem rettennek meg az időjárástól, az eső nem lehet akadály számukra. A Momentum elnöke úgy fogalmazott, voltak már sokkal rosszabb időkben is az utcákon.

Ha elriasztana minket az eső attól, hogy közösen küzdjünk a változásért, akkor jobban tesszük, ha otthon maradunk a kanapénkon mindörökre.

– mondta keménykedve Fegyőr.

Az eső nem akadály! – Magyarország felébred

Nem lehet az időjárás az akadálya annak, hogy összegyűljünk, megemlékezzünk a forradalom hőseiről, és üzenjünk a politikai elitnek. Vegyük fel a kabátot, nyissuk ki az esernyőt, ott találkozunk! Szabadság tér, 18:30 – Magyarország felébred

Gepostet von Momentum Mozgalom am Montag, 23. Oktober 2017

18:30 Szabadság tér – Magyarország felébred

Gepostet von Momentum Mozgalom am Montag, 23. Oktober 2017

demokrata.hu