Bár már a baloldali pártok, illetve média is valódi válaszokat vár tőle, Karácsony Gergely tovább sunnyog és terel arról, hogy honnan, kiktől származik az a több mint félmilliárdos támogatás, amit a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalom kapott – ráadásul javarészt valutában, mikroadományos dobozkákban összegyűjtve.

Hirdetés

A főpolgármester ezt állította a napokban Rónai Egon Konkrétan című podcastjében is, sőt emelte a tétet, amikor azt hangoztatta, hogy „ha egyszer valaki Orbán Viktort le akarja győzni, és érdemi esélye lesz, ennél sokkal több pénzre lesz szüksége”.

Ez nagy pénznek tűnik, de a töredéke annak, amit fel fognak használni velem mint főpolgármester-jelölttel szemben – fogalmazott Karácsony, aki ezután arra panaszkodott: nem tudja, miből lesz a kampánya finanszírozva, mert a 99 Mozgalom ügye ezt az ajtót is bezárja.

A jelek szerint Budapest vezetője kissé előre szaladt, hiszen a jövőre esedékes önkormányzati választási kampánya előtt még meg kellene szereznie a baloldali pártok támogatását is, mint az történt 2019-ben, ám ennek egyelőre semmi jele nincs. Eddig annyi biztos, hogy Karácsony nem számíthat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatására. Bár a párt nem jutott be az Országgyűlésbe, hiba lenne lebecsülni, hiszen az utóbbi időszakban készült felmérések alapján rendre veri az MSZP-t, az LMP-t és gyakran a Jobbikot is.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Jobbik, az MSZP és a Momentum is azt közölte: egyelőre nem döntöttek még arról, hogy támogatják-e Karácsony főpolgármester-jelöltségét.

Persze a végső szót, mint minden más kérdésben, Gyurcsány Ferenc mondja majd ki,

aki valósággal lubickol a főpolgármester csuklóztatásában.

A teljes cikket IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatják el.

Korábban írtuk