Horváth József a műsorban elmondta: látható, hogy a nyáron a migránsok között kitört fegyveres összecsapások egyre intenzívebbek, ahogy a harcolók meg akarják szerezni a jobb területeket egymástól. A szakértő szerint ezek az összecsapások már szinte katonai ütközeteknek tekinthetők és egyre több a halálos áldozat is.

Hirdetés

Elmondta, nyolc éve indult meg a migránsinvázió Európa felé, azóta pedig kialakult egy „méltatlan vita” arról, hogy az ellenőrizetlenül felénk özönlő tömegek és a terrorfenyegetettség között van-e összefüggés. Horváth József szerint mi itt Közép-Európában pontosan tudjuk, hogy ez az összefüggés egyértelmű.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: amennyiben Nyugat-Európa, közöttük az Európai Unió vezető politikusai nem változtatnak gyökeresen a migráció kezelésén, akkor vagy a népharag, vagy a migránsáradat fogja elsöpörni őket.

Az M1 Híradójában a csatorna helyi tudósítója azt mondta, hogy a szerb rendészeti egységek egy buszt és több rabszállító járművet vittek a területre, és 15-20, vélhetőleg a lövöldözésben érintett migránst elszállítottak. A tudósító szerint a közeli tanyán történteknek több résztvevője is lehetett, a hatóságoknak azonban időbe telik, mire átfésülik a nehéz terepen lévő területet.

Pénteken hajnalban legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült abban a lövöldözésben, amely migránsbandák között tört ki a magyar határ melletti Horgos külterületén. Sors Róbert, a település vezetője reggel a Szabadkai Magyar Rádiónak azt mondta, a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt.

Korábban írtuk